Natuurbegraafplaats

    Je laatste rustplaats vinden in de natuur. Niet op een rij met anderen, maar op een zelf gekozen plek. Bijvoorbeeld onder een oude boom of in een weide vol wilde bloemen. Zonder grafzerk, maar met een houten boomschijf die het graf markeert. Dat kan op Natuurbegraafplaats de Hoevens welke in september 2014 geopend is op Landgoed de Hoevens.

    Verbinding tussen natuur en mens
    Natuurbegraven is meer dan begraven op een mooi plekje. Het vraagt om een weloverwogen keuze. Daarbij staat respect voor de natuur en de verbinding tussen deze natuur en de mens centraal. Naast de markering van het graf, dient ook het materiaal van de kist, mand, lijkwade, urn en kleding van de overledene biologisch afbreekbaar te zijn. Bovendien wordt het graf niet onderhouden, zodat de natuur hier tot volle bloei en groei kan komen.

    Afscheidslocatie ‘De Eik’ biedt een sfeervolle ruimte voor het houden van een afscheidsdienst en/of condoleance. Ook is er een ‘boskapel’; een intieme setting onder het dak van bladeren voor een afscheid in de buitenlucht. Doordat we maar 1 uitvaart per dag faciliteren krijgen families hier alle tijd en ruimte voor een persoonlijk afscheid. Kijk voor meer informatie op www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl