Visie

  Mens én natuur in evenwicht
  De mens ís natuur. De laatste decennia is de mens echter, mede dankzij de industriële revolutie en de daarmee samenhangende economische voorspoed steeds verder van de natuur af komen te staan. En van zichzelf. De balans is zoek. De mens is weer op zoek naar haar natuur….

  Landgoed de Hoevens is een eeuwenoud landgoed dat al 3 generaties in eigendom is van de familie Van der Lande-Vogels en een rijke geschiedenis kent. De huidige eigenaren, Floris en Caroline Van der Lande-Vogels kiezen er, samen met hun gezin voor, om mens en natuur vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te verbinden.

  De Hoevens is een bijzondere ‘zijnsplek’ waar iedereen welkom is en tot zichzelf kan komen, ieder op zijn of haar eigen manier. Bijvoorbeeld door er te recreëren met het gezin of door samen met een schoolklas te leren van de natuur. Maar ook door er alleen te zijn en geraakt te worden door de paradijselijke stilte. Of door een dierbare een laatste rustplaats te bieden, midden in de natuur.

  Alle bedrijfsonderdelen en –activiteiten op De Hoevens worden door Floris en Caroline, samen met hun team van medewerkers, op duurzame wijze en met veel liefde voor het landgoed ontwikkeld vanuit een synergie tussen zes kernwaarden:

  • Natuur
  • Rust
  • Ruimte
  • Cultuurhistorie
  • Eenvoud
  • Kwaliteit

  Terugkijkend op de afgelopen honderd jaar kan gesteld worden dat De Hoevens is uitgegroeid tot een toekomstbestendig landgoed waarbij de 4e generatie dochters ook betrokken worden. Waarbij duidelijke keuzes zijn gemaakt rondom de kernwaarden rust, ruimte, natuur, eenvoud, kwaliteit en cultuurhistorie. Met producten, diensten en activiteiten die niet alleen goed zijn voor de bezoekers, maar óók voor de natuur, de medewerkers, de omgeving en de eigenaren. Zodat De Hoevens over vele decennia nog steeds een fijne en inspirerende plek is om te wonen, werken, leven en recreëren. Waar mens én natuur elkaar in evenwicht vinden.