Activiteiten

  Natuurlijke zwemvijver
  Zin in een verfrissende duik? Verscholen in de bossen ligt, vlakbij het natuurkampeerterrein, een natuurlijke zwemvijver met ligweide. Ook kinderen kunnen hier naar hartenlust spetteren en spelen. De kwaliteit van het water in deze zwemvijver wordt regelmatig gecontroleerd.

  Wandelen
  De prachtige natuur en paradijselijke stilte op het landgoed nodigen uit voor het maken van een wandeling. Er ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden die je niet alleen over het landgoed voeren, maar ook richting de omliggende natuurgebieden leiden. Kijk maar eens op de Sporenzoeker app. Of klik hier voor mooie routes op het landgoed.

  Fietsen
  In de omgeving van De Hoevens is het heerlijk fietsen. Ongemerkt steek je stiekem de grens over, want België ligt vlakbij!
  Het bekende fietspad ‘t Bels Lijntje’, dat van Tilburg via enclavedorp Baarle-Nassau-Hertog naar Turnhout (B) loopt, ligt op 2 minuten fietsen. En ook de unieke FietsAllee door de Alphense en Chaamse Bossen ligt vlakbij.

  Mountainbiken
  Op De Hoevens is mountainbiken uitsluitend toegestaan op de doorgaande halfverharde wegen, niet op de wandelpaden. Maar wees gerust, er liggen diverse prachtige MTB-routes in de buurt. Zoals de MTB-route Alphen-Chaam: een prachtige uitdagende en bewegwijzerde route van ca. 15 km. En de ‘013-route’ ten zuiden van Tilburg van 18 km.

  Wellness
  Op 20 minuten rijden ligt Thermen Goirle. Een middelgroot wellness complex met diverse sauna’s, baden, een hamam, tuin met ligweide en restaurant. Hier kun je terecht voor een halve-, hele dag of avondje ontspanning. Er zijn ook diverse arrangementen te boeken.

  Groepsactiviteiten
  Speciale voor families en vriendengroepen biedt De Hoevens een afwisselend programma aan groepsactiviteiten aan. Bijvoorbeeld een natuurwandeling o.l.v. een gids, yogales of een workshop schilderen in de natuur. Informeer bij de beheerder naar de mogelijkheden.

  Steden en attractieparken
  Landgoed de Hoevens ligt op 25 minuten rijden van steden als Breda, Tilburg en Turnhout. Hier kunt u winkelen, musea bezoeken of genieten van een terrasje.
  Ook attractiepark ‘De Efteling’ en safaripark en speelland ‘De Beekse Bergen’ zijn vlakbij.
  Kijk voor leuke uit-tips in de omgeving op:
  www.toerismedebaronie.nl
  www.vvvtilburg.nl
  www.toerismebaarle.com
  www.visitbrabant.nl