Nieuws

  10-12-2018
  Concert kamerkoor Terpander

  Traditiegetrouw organiseert De Hoevens ieder jaar in de periode rond Kerst een muzikale middag in samenwerking met een lokale muziekvereniging of koor. Dit jaar verzorgde kamerkoor Terpander op zondag 9 december jl. de muzikale invulling met a capella liederen in afscheidslocatie ‘De Eik’ op de natuurbegraafplaats. De opkomst was boven verwachting groot. Van heinde en verre kwamen de mensen luisteren naar de prachtige liederen rond thema’s als natuur, liefde, Kerstmis en Driekoningen. Na afloop was er alle ruimte voor een gezellig samenzijn met een kopje thee, glühwein of choco.

  02-08-2018
  Magische vallende sterrenavond

  Vallende sterren zijn fantastisch. En de ervaring om met ingehouden adem een meteoor te volgen die verbrandt in de atmosfeer van de aarde is uniek.

  De Hoevens organiseert op zondagavond 12 augustus voor haar gasten een ‘Vallende sterrenavond’. Deze nacht is het hoogtepunt van de meest rijke meteorenzwerm die we kennen: de Perseïden. Bij een heldere hemel heb je kans om meer dan 85 meteoren per uur te aanschouwen. Dit jaar belooft spectaculair te worden omdat er geen storend maanlicht is.

  Kitty Tieman, voormalig manager van Sterrenwacht Quasar, vertelt je allerlei wetenswaardigheden over meteoren en de astrologische, mythologische en spirituele betekenis ervan.

  Wil jij erbij zijn? Boek dan snel een overnachting op het natuurkampeerterrein, er zijn nog een aantal kampeerplaatsen beschikbaar.

  14-06-2018
  Ezelwandelingen op De Hoevens
  Speciaal voor gasten die overnachten op De Hoevens biedt het landgoed ezelwandelingen aan. Het is een heerlijke manier van ontspanning én een unieke belevenis. Je kunt een ezelwandeling voor 2 uur, 4 uur of voor een hele dag reserveren. Er zijn ook meerdaagse wandelarrangementen beschikbaar met overnachting op natuurkampeerterrein De Hoevens. Kijk hier voor meer informatie.

  14-06-2018
  Zomeractiviteiten natuurkampeerterrein
  Tijdens de zomervakantie worden er op het natuurkampeerterrein iedere week bijzondere activiteiten georganiseerd, passend bij de omgeving. Avondwandelingen, bijenpraat, kruidenwandelingen en een hamburgeravond. Alle gasten die verblijven op De Hoevens zijn van harte welkom om hier aan deel te nemen. Deelname is gratis (m.u.v. de hamburgeravond).

  03-04-2018
  Kerkuil broedt in Vlaamse schuur
  Verspreid over het landgoed hangen diverse uilenkasten waar uilen in kunnen broeden. Ook in de Vlaamse Schuur is een uilenkast aanwezig, waar momenteel een kerkuil in huist. Via een webcam kunnen geïnteresseerden de bezigheden van de uilenfamilie volgen.
  Klik hier voor de instructie om in te loggen.

  19-03-2018
  Paaseieren zoeken op natuurkampeerterrein
  Het komende paasweekend vindt de aftrap plaats van het nieuwe kampeerseizoen. Het belooft een gezellig weekend te worden! Speciaal voor onze jonge gasten verstopt de paashaas op 1e paasdag weer eitjes op en rondom het kampeerterrein. Zoekt en gij zult vinden!

  16-01-2018
  Drukte in de vleermuizenkelder 
  De vleermuis vindt het fijn op De Hoevens! Recent zijn er door de IVN gidsen maar liefst 10 exemplaren in onze vleermuizenkelder geteld. O.a. de watervleermuis, de franjevleermuis en de grootoorvleermuis overwinteren in deze kelder. Om de rust niet te verstoren is de kelder niet te bezichtigen.

  12-06-2017
  Bezoek Commissaris van de Koning
  Woensdag 6 december bezocht Commissaris van de Koning Wim van de Donk de gemeente Alphen-Chaam. Samen met College van B&W kwam hij ook een kijkje nemen op Natuurbegraafplaats De Hoevens. Een hele eer! In onze ‘Eik’ luisterde hij naar een presentatie van Floris en Caroline van der Lande, eigenaren van De Hoevens, over hun visie op duurzaam ondernemen in de natuur. Vanuit een gelijkwaardigheid tussen mens én natuur. Na afloop werd door onze cateraar Bij Wijze van Spijzen een smaakvolle lunch met streekproducten geserveerd.

  29-09-2017
  Landelijke Natuurwerkdag 4 november 
  Op zaterdag 4 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Die dag steken in heel Nederland vrijwilligers hun handen uit de mouwen met planten, opruimen en snoeien. Ook op De Hoevens gaan we aan de slag: stinzenbolletjes planten in het oude bos. Ook zin om mee te helpen? Meld je dan aan via communicatie@dehoevens.nl

  30-08-2017
  ‘NatuurAvonturen’ van start
  Met de start van het nieuwe schooljaar is het startsein gegeven voor het educatieprogramma ‘NatuurAvonturen’.
  De Hoevens biedt hiermee unieke buitenlessen aan voor basisscholen uit de regio. Voor iedere leeftijdsgroep is er keuze uit verschillende thematische lesprogramma’s. De buitenlessen worden begeleid door vrijwilligers en IVN-gidsen.

  30-08-2017
  Landgoedhoning geslingerd
  Uit de bijenkasten op De Hoevens heeft onze imker weer honing geslingerd. Hoewel we het keurmerk ‘biologisch’ niet mogen voeren, is het wel biologische honing te noemen. De weides worden namelijk 100% ecologisch beheerd. De honing is beperkt verkrijgbaar bij Bakkerij Hans Vermeer in Alphen, bij het informatiecentrum van Natuurbegraafplaats de Hoevens en het natuurkampeerterrein.