Nieuws

  01-07-2019 Jubileumwandelingen ‘100 jaar De Hoevens’
  Ter ere van het 100 jarig bestaan van De Hoevens worden er 3 mooie avondwandelingen georganiseerd over ons eeuwenoude landgoed. Een gids van heemkundekring ‘Carel van Roy’ uit Alphen vertelt je alles over de boeiende geschiedenis. Uiteraard wandel je langs de meest bijzondere plekjes, ook waar je normaal gesproken niet mag komen! Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet.
  Data: 18 juli, 15 aug, 12 sept. van 18.30-20.30 uur
  Start: natuurkampeerterrein De Hoevens, Goorstraat (tegenover nr. 4) in Alphen.

  12-06-2019 Tentoonstelling ‘100 jaar De Hoevens’
  Dit jaar bestaat landgoed De Hoevens 100 jaar als particulier landgoed. De geschiedenis van De Hoevens gaat echter veel verder terug in de tijd: tot de Brons- en IJzertijd (ca. 1700-100 v. Chr.). Een uniek stukje Alphen dus, waar veel inwoners uit de regio vandaag de dag wandelen en genieten van de prachtige natuur. Ter ere van dit jubileumjaar is in het Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen van 23 juni t/m 8 september de tentoonstelling ‘100 jaar De Hoevens’ te bezichtigen. Het museum is iedere donderdag geopend van 13.30-16.30 uur en op afspraak via 06-53755033. www.streekmuseumalphen.nl

  19-03-2019 Kerkuil legt eerste ei Verspreid over het landgoed hangen diverse uilenkasten waar uilen in kunnen broeden. Ook in de Vlaamse Schuur is een uilenkast aanwezig, waar vandaag een kerkuil haar eerste ei heeft gelegd. Via een webcam kunnen geïnteresseerden de bezigheden van de uilenfamilie volgen. Klik hier voor de instructie om in te loggen.

  04-03-2019 Spirit of Nature Wandeling Op zondag 24 maart organiseert De Hoevens van 9.30-12.00 uur een ‘Spirit of Nature’ wandeling. Tijdens deze wandeling, welke wordt afgewisseld met energetische oefeningen die je zintuigen openzetten, verbind je je met het ritme van de natuur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot 20 maart via email: communicatie@dehoevens.nl
  WANDELING IS VOLGEBOEKT

  10-12-2018 Concert kamerkoor Terpander Traditiegetrouw organiseert De Hoevens ieder jaar in de periode rond Kerst een muzikale middag in samenwerking met een lokale muziekvereniging of koor. Dit jaar verzorgde kamerkoor Terpander op zondag 9 december jl. de muzikale invulling met a capella liederen in afscheidslocatie ‘De Eik’ op de natuurbegraafplaats. De opkomst was boven verwachting groot. Van heinde en verre kwamen de mensen luisteren naar de prachtige liederen rond thema’s als natuur, liefde, Kerstmis en Driekoningen. Na afloop was er alle ruimte voor een gezellig samenzijn met een kopje thee, glühwein of choco.

  16-01-2018 Drukte in de vleermuizenkelder  De vleermuis vindt het fijn op De Hoevens! Recent zijn er door de IVN gidsen maar liefst 10 exemplaren in onze vleermuizenkelder geteld. O.a. de watervleermuis, de franjevleermuis en de grootoorvleermuis overwinteren in deze kelder. Om de rust niet te verstoren is de kelder niet te bezichtigen.

  12-06-2017 Bezoek Commissaris van de Koning Woensdag 6 december bezocht Commissaris van de Koning Wim van de Donk de gemeente Alphen-Chaam. Samen met College van B&W kwam hij ook een kijkje nemen op Natuurbegraafplaats De Hoevens. Een hele eer! In onze ‘Eik’ luisterde hij naar een presentatie van Floris en Caroline van der Lande, eigenaren van De Hoevens, over hun visie op duurzaam ondernemen in de natuur. Vanuit een gelijkwaardigheid tussen mens én natuur. Na afloop werd door onze cateraar Bij Wijze van Spijzen een smaakvolle lunch met streekproducten geserveerd.

  29-09-2017 Landelijke Natuurwerkdag 4 november  Op zaterdag 4 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Die dag steken in heel Nederland vrijwilligers hun handen uit de mouwen met planten, opruimen en snoeien. Ook op De Hoevens gaan we aan de slag: stinzenbolletjes planten in het oude bos. Ook zin om mee te helpen? Meld je dan aan via communicatie@dehoevens.nl

  30-08-2017 ‘NatuurAvonturen’ van start Met de start van het nieuwe schooljaar is het startsein gegeven voor het educatieprogramma ‘NatuurAvonturen’. De Hoevens biedt hiermee unieke buitenlessen aan voor basisscholen uit de regio. Voor iedere leeftijdsgroep is er keuze uit verschillende thematische lesprogramma’s. De buitenlessen worden begeleid door vrijwilligers en IVN-gidsen.

  30-08-2017 Landgoedhoning geslingerd Uit de bijenkasten op De Hoevens heeft onze imker weer honing geslingerd. Hoewel we het keurmerk ‘biologisch’ niet mogen voeren, is het wel biologische honing te noemen. De weides worden namelijk 100% ecologisch beheerd. De honing is beperkt verkrijgbaar bij Bakkerij Hans Vermeer in Alphen, bij het informatiecentrum van Natuurbegraafplaats de Hoevens en het natuurkampeerterrein.