Nieuws

  28-02-2023 Seizoenswandeling 26 maart
  Lente, zomer, herfst, winter: ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, kleur en ritme. Bijzonder om al wandelend te ervaren. Ben je een natuurliefhebber? Wandel dan met ons mee. Op zondag 26 maart vindt de volgende wandeling plaats, met als thema ‘lente’. O.l.v. natuurgids Willem van Kruisbergen maak je kennis met de biodiversiteit en natuurwaarden op De Hoevens. Aanvang: 09.30 uur bij informatiecentrum natuurbegraafplaats. I.v.m. beperkte groepsgrootte dien je je van tevoren aan te melden via email: activiteiten@dehoevens.nl

  10-11-2022 Kerstconcert
  Op 18 december verzorgt het Cambo koor uit Chaam van 14.30-16.30 uur een uniek kerstconcert in onze afscheidslocatie ‘De Eik’ op de natuurbegraafplaats. Met een afwisselend programma van liedjes en gedichten komt u helemaal in de kerstsfeer. Na afloop is er ruimte voor een gezellige afsluiting onder het genot van een kopje koffie, thee en warme choco. Entreetickets zijn a € 2,50 verkrijgbaar bij COOP in Chaam en PLUS Supermarkt in Alphen.

  20-06-2022 Aanleg patrijzenstroken in de Baronie
  De patrijs komt nog maar zelden voor in Nederland. Dankzij een bijdrage van Coördinatiepunt Landschapsbeheer Provincie Noord-Brabant en de Nationale Postcodeloterij hebben we op De Hoevens kleinschalige akkers langs bestaande bos- en struweelranden aangelegd en deze ingezaaid met een kruidenrijk mengsel en rogge. Hierdoor vergroten we de biodiversiteit en verbeteren we het leefgebied voor de patrijs.

  26-01-2022 Recordaantal vleermuizen
  Goed nieuws: recente tellingen van onze monitoringgroep laten zien dat er dit jaar een recordaantal van 44 vleermuizen in de vleermuizenkelder op het landgoed aanwezig zijn. Ter vergelijking: in 2019 waren dit er 19. Iedere winter vinden diverse soorten vleermuizen,zoals de grootoorvleermuis, de watervleermuis en de franjestaart, hier een fijne habitat.

  9-9-2021 Bezoek De Hoevens tijdens Citta Slow Sunday
  Op zondag 26 september is het Cittaslow Sunday. In de gemeente Alphen-Chaam en in Riel kun je diverse Cittaslow Supporters bezoeken. Ook De Hoevens doet mee! Start je landgoedbeleving vanaf het natuurkampeerterrein en wandel over het landgoed. Ook onze afscheids- en stiltelocatie ‘De Eik’ is geopend. Bij terugkomst wacht een glaasje vlierbloesemranja én een gezonde traktatie op je. Kijk hier voor meer informatie.

  01-07-2019 Jubileumwandelingen ‘100 jaar De Hoevens’
  Ter ere van het 100 jarig bestaan van De Hoevens worden er 3 mooie avondwandelingen georganiseerd over ons eeuwenoude landgoed. Een gids van heemkundekring ‘Carel van Roy’ uit Alphen vertelt je alles over de boeiende geschiedenis. Uiteraard wandel je langs de meest bijzondere plekjes, ook waar je normaal gesproken niet mag komen! Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet.
  Data: 18 juli, 15 aug, 12 sept. van 18.30-20.30 uur
  Start: natuurkampeerterrein De Hoevens, Goorstraat (tegenover nr. 4) in Alphen.