Nieuws

  20-06-2022 Aanleg patrijzenstroken in de Baronie
  De patrijs komt nog maar zelden voor in Nederland. Op De Hoevens is deze gelukkig nog wel aanwezig. Dankzij een bijdrage van Landstad de Baronie hebben we kleinschalige akkers langs bestaande bos- en struweelranden aangelegd en deze ingezaaid met een kruidenrijk mengsel en rogge. Hierdoor vergroten we de biodiversiteit en verbeteren we het leefgebied voor de patrijs.

  26-01-2022 Recordaantal vleermuizen
  Goed nieuws: recente tellingen van onze monitoringgroep laten zien dat er dit jaar een recordaantal van 44 vleermuizen in de vleermuizenkelder op het landgoed aanwezig zijn. Ter vergelijking: in 2019 waren dit er 19. Iedere winter vinden diverse soorten vleermuizen,zoals de grootoorvleermuis, de watervleermuis en de franjestaart, hier een fijne habitat.

  9-9-2021 Bezoek De Hoevens tijdens Citta Slow Sunday
  Op zondag 26 september is het Cittaslow Sunday. In de gemeente Alphen-Chaam en in Riel kun je diverse Cittaslow Supporters bezoeken. Ook De Hoevens doet mee! Start je landgoedbeleving vanaf het natuurkampeerterrein en wandel over het landgoed. Ook onze afscheids- en stiltelocatie ‘De Eik’ is geopend. Bij terugkomst wacht een glaasje vlierbloesemranja én een gezonde traktatie op je. Kijk hier voor meer informatie.

  01-07-2019 Jubileumwandelingen ‘100 jaar De Hoevens’
  Ter ere van het 100 jarig bestaan van De Hoevens worden er 3 mooie avondwandelingen georganiseerd over ons eeuwenoude landgoed. Een gids van heemkundekring ‘Carel van Roy’ uit Alphen vertelt je alles over de boeiende geschiedenis. Uiteraard wandel je langs de meest bijzondere plekjes, ook waar je normaal gesproken niet mag komen! Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet.
  Data: 18 juli, 15 aug, 12 sept. van 18.30-20.30 uur
  Start: natuurkampeerterrein De Hoevens, Goorstraat (tegenover nr. 4) in Alphen.