Activiteiten

  Kindervermaak
  De natuur op De Hoevens is één grote speeltuin! Verstoppertje spelen, hout sprokkelen voor het kampvuur, hutten bouwen…. Er is op De Hoevens ook een speelbos, zandbak, tafeltennis, jeu-de-boules en volleybalveld aanwezig.

  Recreatiehoek
  In de overdekte recreatiehoek staan boeken, spelletjes en folders over o.a. wandel- en fietsroutes, musea, eetgelegenheden, uitjes en excursies. Bij slecht weer vermaken de kinderen zich hier met een kleurplaat of het spelen van een spelletje.

  Zomeractiviteiten
  Tijdens de maanden juli en augustus organiseren we bijzondere zomeractiviteiten rond het thema ‘Natuur’. De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de gasten die bij ons verblijven.

  Kampvuurplaats
  Midden op de kampeerweide is een kampvuurplek waar iedere avond een kampvuur kan worden gestookt. Uiteraard zorgen de kinderen voor het hout, dat gesprokkeld wordt in de omliggende bossen.

  Natuurlijke zwem- en visvijver
  Zin in een verfrissende duik? Verscholen in de bossen ligt, vlakbij het natuurkampeerterrein, een natuurlijke zwem- en visvijver met strandje en ligweide. Kinderen kunnen hier, onder toezicht van de ouders, naar hartenlust spetteren en spelen. In het voorste gedeelte mag gezwommen worden. Het achterste gedeelte is voor de vissers. De kwaliteit van het water in deze vijver wordt regelmatig gecontroleerd.

  Wandelen en fietsen
  De prachtige natuur en paradijselijke stilte nodigen uit voor het maken van een wandeling. Zowel het wandel- als fietsknooppuntensysteem lopen over en nabij het landgoed. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes te koop. Zelf je wandel- of fietsroute in de omgeving van De Hoevens uitstippelen? Dat kan via RoutesinBrabant.nl

  Ontspanningsmassage
  Druk? Gespannen? Pijn? Veel mensen hebben baat bij een massage: man of vrouw, jong of oud, massage is er voor iedereen. Heerlijk als een verwenmomentje voor jezelf tijdens een weekendje weg. De massage wordt aangeboden in de massageruimte elders op het landgoed. V.a. 30 minuten à € 25,-, excl. BTW

  Steden en attractieparken
  Landgoed de Hoevens ligt op 25 minuten rijden van steden als Breda, Tilburg en Turnhout. Hier kunt u winkelen, musea bezoeken of genieten van een terrasje.
  Ook attractiepark ‘De Efteling’ en safaripark en speelland ‘De Beekse Bergen’ zijn vlakbij.
  Kijk voor leuke uit-tips in de omgeving op:
  www.toerismealphen-chaam.nl
  www.vvvtilburg.nl
  www.toerismebaarle.com