Ontspanning

  IN VERBAND MET HET COVID19-VIRUS IS ONZE DIENSTVERLENING ANDERS DAN JE VAN ONS GEWEND BENT. Kijk hier voor de mogelijkheden die we momenteel kunnen en mogen bieden m.b.t. de RIVM-maatregelen.

  Met de natuur als speeltuin is er volop te beleven op en rondom De Hoevens. Wij zetten de leukste mogelijkheden alvast voor je op een rijtje.

  Sport & spel
  Aan kinderen heb je geen kind op De Hoevens. Naast hutten bouwen en hout sprokkelen voor het kampvuur kunnen ze ook heerlijk zwieren en zwaaien in het speelbos. Met een tokkelbaan, schommels, glijbaan en een klimboom. Uiteraard is alles gemaakt van natuurvriendelijke materialen.
  Voor onze kleinste gasten is er ook een zandbak. Oudere kinderen leven zich uit met een potje volleybal of badminton op het volleybalveldje.

  Natuurlijke zwem- en visvijver
  Zin in een verfrissende duik? Verscholen tegen de bosrand ligt, vlakbij het natuurkampeerterrein, een natuurlijke zwem- en visvijver met strandje en waterpomp. Hier kunnen kinderen, onder toezicht van de ouders, lekker kliederen met zand en water. Op de ligweide is het heerlijk zonnebaden. Of misschien heb je wel zin een middagdutje in de schaduw van de oude eikenbomen. In het voorste gedeelte van de vijver mag gezwommen worden. Het achterste gedeelte is voor vissers. De kwaliteit van het water in deze vijver wordt regelmatig gecontroleerd.

  Kampvuurplaats
  Bij kamperen hoort natuurlijk een kampvuur. Op De Hoevens wordt dan ook regelmatig een vuur gemaakt op de kampvuurplek, midden op het hoofdveld. Uiteraard zorgen de kinderen voor het hout, dat gesprokkeld wordt in de omliggende bossen. Wie wil mag een liedje zingen of muziek maken op een zelf meegebracht instrument. Om 22.00 uur is het weer stil.

  Zomeractiviteiten
  Tijdens de maanden juli en augustus organiseren we leuke zomeractiviteiten waarbij de beleving van de natuur steeds centraal staat. Bijvoorbeeld een kruidenwandeling of bijenpraat van onze imker. De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de gasten die bij ons verblijven.

  Wandelen en fietsen
  De prachtige natuur en paradijselijke stilte nodigen uit voor het maken van een wandeling. Zowel het wandel- als fietsknooppuntensysteem lopen over en nabij het landgoed. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes te koop. Zelf je wandel- of fietsroute in de omgeving van De Hoevens uitstippelen? Dat kan via RoutesinBrabant.nl

  Steden en attractieparken
  Landgoed de Hoevens ligt op 25 minuten rijden van steden als Breda, Tilburg en Turnhout. Hier kunt u winkelen, musea bezoeken of genieten van een terrasje.
  Ook attractiepark ‘De Efteling’ en safaripark en speelland ‘De Beekse Bergen’ zijn vlakbij.
  Kijk voor leuke uit-tips in de omgeving op:
  www.toerismebaronie.nl
  www.vvvtilburg.nl
  www.toerismebaarle.com
  www.visitbrabant.nl