Educatie

    Landgoed de Hoevens zet zich graag in om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. Allereerst door grote delen van het landgoed open te stellen voor wandelaars en rustzoekers. Door hier gewoon te mogen ‘zijn’, te genieten van de stilte en de prachtige natuur, komt de mens weer tot zichzelf. Voor wie meer wil weten over de natuur op De Hoevens worden op aanvraag ook gegidste natuurwandelingen verzorgd. De Hoevens is ook een trainingslocatie voor de opleiding ‘Spirit of Nature’ van Stichting NatuurWijs.

    Kinderen en natuur
    Allemaal hebben we dierbare herinneringen aan onze kindertijd waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Met vriendjes uren buiten spelen, kikkervisjes vangen, hutten bouwen….. De natuur is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar andersom zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur. Het zaadje dat in de kindertijd gezaaid wordt zorgt er waarschijnlijk op volwassen leeftijd voor dat je geeft om de natuur. En er zorg voor draagt.

    Op De Hoevens zijn verschillende mogelijkheden voor kinderen om te leren in- én van de natuur. Zo is er een speciaal scholenprogramma met buitenlessen en is er een ‘Natuur Lab’ waar kinderen uit de regio aan deel kunnen nemen.