Educatie

  Mens én natuur dichter bij elkaar te brengen: dat is onze missie! Hoe? Grote delen van het landgoed zijn opengesteld voor wandelaars en rustzoekers. Door hier gewoon te mogen ‘zijn’, te genieten van de stilte en de prachtige natuur, komt de mens weer tot zichzelf. Voor wie meer wil weten over de natuur op De Hoevens worden op aanvraag ook gegidste natuurwandelingen verzorgd.

  Kinderen en natuur
  Met vriendjes uren buiten spelen, kikkervisjes vangen, hutten bouwen….. De natuur is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar andersom zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur. Het zaadje dat in de kindertijd gezaaid wordt zorgt er waarschijnlijk op volwassen leeftijd voor dat je geeft om de natuur. En er goed voor wil zorgen.

  Kinderen zijn altijd welkom om te spelen in de natuur op De Hoevens. Voor basisscholen is een speciaal educatieprogramma met buitenlessen. Ook is er een ‘Natuur Lab’ waar kinderen uit de regio aan deel kunnen nemen.


  Gedragscode

  Binnen het educatieprogramma van Landgoed De Hoevens werken wij met vrijwilligers. Via de onderstaande link kan je de regels omtrent NOV gedragscode lezen die wij naleven.

  Gedragscode

  Voor meer informatie over de NOV ga dan naar https://www.nov.nl