Activiteiten

  Natuurlijke zwemvijver
  Zin in een verfrissende duik? Verscholen in de bossen ligt, vlakbij het natuurkampeerterrein, een natuurlijke zwemvijver met ligweide. De kwaliteit van het water in deze zwemvijver wordt regelmatig gecontroleerd.

  Zomeractiviteiten
  Tijdens de maanden juli en augustus organiseren we bijzondere zomeractiviteiten rond het thema ‘Natuur’. De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de gasten die bij ons verblijven.

  Wandelen
  De prachtige natuur en paradijselijke stilte op het landgoed nodigen uit voor het maken van een wandeling. Er ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden die je niet alleen over het landgoed voeren, maar ook richting de omliggende natuurgebieden leiden. Klik hier voor inspiratie. Zelf je route uitstippelen? Dat kan via RoutesinBrabant.nl 

  Fietsen
  In de omgeving van De Hoevens is het heerlijk fietsen. Ongemerkt steek je stiekem de grens over, want België ligt vlakbij!
  Het bekende fietspad ‘t Bels Lijntje’, dat van Tilburg via enclavedorp Baarle-Nassau-Hertog naar Turnhout (B) loopt, ligt op 2 minuten fietsen. En ook de unieke FietsAllee door de Alphense en Chaamse Bossen ligt vlakbij.

  Mountainbiken
  Op De Hoevens is mountainbiken uitsluitend toegestaan op de doorgaande halfverharde wegen, niet op de wandelpaden. Maar wees gerust, er liggen diverse prachtige MTB-routes in de buurt. Zoals de MTB-route Alphen-Chaam: een prachtige uitdagende en bewegwijzerde route van ca. 15 km. En de ‘013-route’ ten zuiden van Tilburg van 18 km.

  Wellness
  Op 20 minuten rijden ligt Thermen Goirle. Een middelgroot wellness complex met diverse sauna’s, baden, een hamam, tuin met ligweide en restaurant. Hier kun je terecht voor een halve-, hele dag of avondje ontspanning. Er zijn ook diverse arrangementen te boeken.

  Steden en attractieparken
  Landgoed de Hoevens ligt op 25 minuten rijden van steden als Breda, Tilburg en Turnhout. Hier kunt u winkelen, musea bezoeken of genieten van een terrasje.
  Ook attractiepark ‘De Efteling’ en safaripark en speelland ‘De Beekse Bergen’ zijn vlakbij.
  Kijk voor leuke uit-tips in de omgeving op:
  www.toerismedebaronie.nl
  www.vvvtilburg.nl
  www.toerismebaarle.com
  www.visitbrabant.nl

  Erop uit in het Brabantse land