Nieuws

  16-01-2018
  Drukte in de vleermuizenkelder 
  De vleermuis vindt het fijn op De Hoevens! Recent zijn er door de IVN gidsen maar liefst 10 exemplaren in onze vleermuizenkelder geteld. O.a. de watervleermuis, de franjevleermuis en de grootoorvleermuis overwinteren in deze kelder. Om de rust niet te verstoren is de kelder niet te bezichtigen.

  12-06-2017
  Bezoek Commissaris van de Koning
  Woensdag 6 december bezocht Commissaris van de Koning Wim van de Donk de gemeente Alphen-Chaam. Samen met College van B&W kwam hij ook een kijkje nemen op Natuurbegraafplaats De Hoevens. Een hele eer! In onze ‘Eik’ luisterde hij naar een presentatie van Floris en Caroline van der Lande, eigenaren van De Hoevens, over hun visie op duurzaam ondernemen in de natuur. Vanuit een gelijkwaardigheid tussen mens én natuur. Na afloop werd door onze cateraar Bij Wijze van Spijzen een smaakvolle lunch met streekproducten geserveerd.

  29-09-2017
  Landelijke Natuurwerkdag 4 november 
  Op zaterdag 4 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Die dag steken in heel Nederland vrijwilligers hun handen uit de mouwen met planten, opruimen en snoeien. Ook op De Hoevens gaan we aan de slag: stinzenbolletjes planten in het oude bos. Ook zin om mee te helpen? Meld je dan aan via communicatie@dehoevens.nl

  30-08-2017
  ‘NatuurAvonturen’ van start
  Met de start van het nieuwe schooljaar is het startsein gegeven voor het educatieprogramma ‘NatuurAvonturen’.
  De Hoevens biedt hiermee unieke buitenlessen aan voor basisscholen uit de regio. Voor iedere leeftijdsgroep is er keuze uit verschillende thematische lesprogramma’s. De buitenlessen worden begeleid door vrijwilligers en IVN-gidsen.

  30-08-2017
  Landgoedhoning geslingerd
  Uit de bijenkasten op De Hoevens heeft onze imker weer honing geslingerd. Hoewel we het keurmerk ‘biologisch’ niet mogen voeren, is het wel biologische honing te noemen. De weides worden namelijk 100% ecologisch beheerd. De honing is beperkt verkrijgbaar bij Bakkerij Hans Vermeer in Alphen, bij het informatiecentrum van Natuurbegraafplaats de Hoevens en het natuurkampeerterrein.