Educatie

  ‘Natuur Avonturen’ voor basisscholen
  Landgoed de Hoevens heeft samen met Scholenwerkgroep IVN Tilburg het educatieprogramma ‘Natuur Avonturen’ ontwikkeld voor basisscholen. Doel van dit programma is om het natuurbewustzijn te stimuleren en kinderen te verbinden met de natuur. Door te leren van de natuur én door te ontdekken, experimenten en te spelen in de natuur!

  Het educatieprogramma wordt ondersteund door een scholenwerkgroep bestaande uit enthousiaste gidsen en vrijwilligers van De Hoevens die gedurende het schooljaar klassen meenemen in de natuur. Scholen kunnen kiezen uit verschillende thematische ‘Natuur Avonturen’: Seizoenen, Waterdieren, Zintuigen, Bijen, Uilenballen etc. Meer informatie over de ‘Natuur Avonturen’ en praktische informatie over kosten en reserveren vind je in de Folder scholenprogramma. Opgeven kan via het invullen en retourneren van het Opgaveformulier.

  Natuur Lab zoekt natuurvriendjes
  Hoe maak je vuur? Hoe bouw je een goede hut? Welke diertjes leven er in de sloot? Welke kruiden en planten in de natuur kun je eten? Speciaal voor kinderen uit de omliggende dorpen en steden rond Alphen heeft De Hoevens het ‘Natuur Lab’ opgericht. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen maandelijks op een zaterdagmiddag experimenteren, ontdekken én leren in de natuur op De Hoevens. Lid worden van het ‘Natuur Lab’ is gratis.

  Vrijwilligers gezocht

  Wil je graag als vrijwilliger meehelpen met het begeleiden van het educatieprogramma en/of het Natuur Lab? Meld je dan aan!
  Je kunt het Aanmeldformulier vrijwilligers invullen en opsturen naar fran@dehoevens.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Spelen in en leren van de natuur